Massage & Healing

Välkommen på massage hos Yogavilda på Sveaplansgatan 5 i centrala Nybro!

En liten oas.

Klassförklaring

30 - minutersklasser

Yogadans – Härliga rörelser  i lugnt tempo till Buddha Bar Music. Hitta ditt flöde och njut av rytmen! Det finns två olika klasser att välja på med olika rörelser.

 

Yoga sittandes – En klass för dig som av olika anledningar behöver stödet och tryggheten av att göra rörelser sittandes på en stol.  Vissa övningar kan göras stående i ett lugnt tempo.  Denna klass passar även dig som vill ha en lugnare yogastund.

 

Qi Gong – Tao Qi Gong.  Qigong är en form av fysisk och mental träning från Kina som skapar hälsa, balans och inre frid . Stående övningar där du samlar Qi-livsenergi i olika rörelser. Här får du även möjlighet att öva balans. Qi Gong klasserna är uppdelad i tre olika klasser.
Basic, flöde 1 och flöde 2. Ge dig själv tid, ha tålamod och se din utveckling!

 

Avslappning/ Meditation – I den här klassen får du tid att slappna av, djupandas och meditera. Klassen avslutas med kortare högläsning av olika texter för att reflektera.

 

 

Workshops och Föreläsningar

 2 h

Workshops på Yogavilda kommer att hållas på söndagar mellan 10-12 .
Datumen för workshops varierar så håll utkik!

Olika teman där du får möjlighet att fördjupa dig inom vissa områden. På workshops blandas teori med praktiska övningar. Tanken är att möten med andra människor, idéer, nyfikenhet, tankar och erfarenheter ska få sprudla i olika energier beroende på temat.
I alla workshops ingår fika! 200: - (100: - för dig med kort)

 

 

  60 - minutersklasser

Stående Yoga/Qi gong – En stående klass där vi utövar både Qi gong och yoga och jobbar med olika flöden. Denna klass kan vara olika dynamisk beroende på deltagare och önskemål. Vi avslutar liggandes/sittandes i avslappning.

 

Greater Yin – Med hjälp av klossar och kuddar får vi stöd under bland annat fötter för att komma djupare. Du får även några olika förslag om Akupressur på olika punkter på dina fötter som du själv kan göra under tiden du håller positionerna. Vi avslutar med en djupare Inner Smile Meditation.

 

Yin yoga/Qi gong – Vi värmer upp med Qi gong för att sedan komma ner på mattan och fortsätta med yin-positioner för att nå bindväven och komma på djupet. Yin-klasserna varierar med lite olika fokus. Vi börjar och avslutar med olika meditationer

 

Yin/Yang yoga – En klass för dig som vill ha allt! Både dynamisk yang och lugnare yin. Här får du möjligheten att träna både styrka/uthållighet samt rörlighet/fokus. Olika positioner både ståendes, sittandes och liggandes. Klassernas upplägg varierar. Vi avslutar med olika meditationer.

 

Yang yoga -  En dynamisk klass där du tränar uthållighet, styrka, rörlighet samt balans. Yang klassernas upplägg varierar och som deltagare får du gärna komma med önskemål om vad du vill lägga extra fokus på.

 

Warrior/Monkey – Yang - Dynamisk träning för dig som vill utmana dig själv! I denna klass får du möjlighet att utöva både Monkey poses och  Warrior poses. En klass fylld av energi!

 

Tao-flöde Yoga 90 min – En längre klass där du under hela 90 min ges tid till både yin och yang yoga, qi gong-flöden och meditation. Känn härliga energiflöden! Lämna mattan både energifylld och harmonisk.

 

MASSAGE

Svensk klassisk massage

Du bestämmer själv hur djupgående din klassiska massage ska vara. Det viktiga är att du får ut så mycket som möjligt av din stund på massagebänken. Jag masserar med ekologisk sesamolja med lätt doft av lavendel, sesamolja tränger igenom alla dina sju hudlager och är som balsam för kropp och själ.

Regelbunden behandling i förebyggande syfte kan motverka att besvär uppkommer.

 

Hör av dig under fliken bokning för att boka önskad tid. Jag har inget fast schema utan jag anpassar mig i möjligaste mån efter dina önskemål. Föreslå gärna mer än ett datum och tid så återkommer jag!

Healing

Reiki 1 & 2

Många gånger kan healing vara ett fantastiskt komplement för att hitta balans. Önskas healing gör jag det kopplat till massage då jag får bättre kontakt och känner av djupare vart healing behövs. Det är du som är healing, allt händer genom din egen energi. Våra gemensamma energier samlar kraften och blir läkande. Mina kanaler öppnas upp och guidar mig dit healing behövs. Mina händer kommer att bli varma på de ställen där det behövs läkas och samlas kraft och styrka. Du kommer att känna värmen från dem även när jag inte rör vid dig. Allt är energi, vi består av massor av energi. Rörelser är energi! Man kan känna sig både låg och hög (glädjerus) på energi! Med hjälp av olika symboler, svepningar och blåsningar höjer och förstärker jag kraften i min Reikihealing.Pris:

Svensk klassisk massage


30 min

375: -

50 min

600: -

Lyxbehandling 90 min


Djupgående eller avslappnande

Fotbad och helkroppsmassage som avslutas med ansikte & huvudmassage

1100: -

Privatkonsultation 90 min


Individuellt, hur kan du uppnå hälsa? Helhetsfokus - Massage, yoga & konsultation

1100: -

15-minutersbehandlingar


Ansikte/huvudmassage

200: -

Nacke/Huvudmassage

200: -

Fotbad & fot-/benmassage

250: -

Avslappningsmassage (Händer, fötter, huvud, ansikte)


30 min

440: -

Healing


30 min

440: -

Yogamassage (Energigivande, liggandes på rygg på massagebänken)


30 min

440: -

4-kort (Svensk klassisk massage)


30 min

1400: -

50 min

2300: -

Betalning med Swish eller till Bankgiro 497-3608


Fysisk och psykisk belastning påverkar spänningar i kroppen och hälsa i sin helhet.  Balans är viktigt såväl som att behandla grundorsakerna.

 

Kom gärna 10 min tidigare vid första besöket. Vi börjar med en konsultation där vi tillsammans fyller i en anamnes (enklare form av journal). Denna ligger sedan till grund för att du ska få ett så bra besök som möjligt. Jag har sekretess.

 

Massage kan ge en förbättrad cirkulation som hjälper till att transportera bort restprodukter som bildats vid ämnesomsättningen. Andra saker som händer vid massage:

 

  • Lugn & ro-hormonet oxytocin frigörs.
  • Blodcirkulationen ökar.
  • Musklernas spänningar minskar.
  • Kroppen egna smärtstillande ämnen endorfiner frigörs.
  • Mängden Stresshormoner minskar.
  • Stress, oro och spänningshuvudvärk lindras.
  • Lederna kan röra sig lättare.
  • Minskad stelhet i kroppen.
  • Musklerna slappnar av.


Varmt välkommen!


Copyright © 2016 Yogavilda